Pallarès Solsona
Pallarès
En historia med tradition
Sedan sextonhundratalet är knivtillverkning i Solsona, norra Spanien, en tradition.
Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.
Historien
1917 grundade bröderna Lluís och Carles Pallarès Canal företaget Pallarès. Bröderna kom snart att bli kända för sitt glada humör och vassa knivar.
Från 1960-talet drivs företaget av Jesús och Juli Pallarès Moncunill, Lluís barn, i och med detta startar företagets modernisering.
Generationsväxling
I början av detta århundrade tog tredje generationen över, kusinerna David och Lluís Pallarès. Modernisering och anpassning till ny teknik fortsätter och marknaden expanderar till Frankrike, Schweiz, Tyskland och resten av världen.
Hantverket
Under hela sin historia har Cuchillería Pallarès alltid strävat efter högsta kvalitet i materialval för att få den bästa kvaliteten på skäreggen, vilket är anledningen till att alla knivar slipas för hand. En konst som ärvts i generationer.
Idag
Pallarès har lyckats anpassa sig till föränderliga tider och samtidigt behålla sitt ursprung i den traditionella knivmakarstaden Solsona.
Pallarès har idag de flesta typer av knivar, vassa redskap och rustika köksredskap i sitt sortiment.
Produkter i sortimentet:
- Pallarès traditionella köksknivar i kolstål & rostfritt stål
- Pallarès rustika kökssaxar
- Pallarès stekbleck i kolstål
- Pallarès kockknivar i rostfritt stål
- Pallarès Cleaver / köttyxa
- Pallarès Pescado – fiskhandlarkniv
- Pallarès Slaktarkniv
- Pallarès Urbeningskniv
- Pallarès Brödkniv
- Pallarès Matbestick
- Sobrasadakniv
- Pocketknivar
- Pallarès handsmidd trefot
Vill du bli återförsäljare?
Pallarès traditionella kolstållsknivar
Pallarès skickliga knivmakare har i generationer tillverkat denna handgjorda kolstålskniv.
Knivbladet har den traditionella formen av ett lagerblad och ett handtag av buxbom.
Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Ge dina kolstålsknivar lite extra omsorg och kärlek så har du ett bra knivset många år framöver. Handdiska kniven och torka den direkt med en handduk.
Var noga med att förvara dem på en torr plats.Över tid kommer kolstålet att oxidera och utveckla en vacker patina.
Pallarès rustika stekbleck
För matlagning över öppen eld, på grillen, eller i ugnen.
Stek kryddiga korvar, grilla härliga skaldjur, ugnsrosta säsongens rotsaker eller laga saftiga stekar och hel fisk.
Stekblecken är enkla att sköta och tål att användas mycket. Handdiska, torka & olja in!
Handtagen på sidorna gör stekblecken lätta att hantera.
Stekblecken får med användning vacker patina och de blir bara bättre och bättre.